duminică, 3 decembrie 2017

Ce trebuie sa vezi in Valencia


Spania s-a numarat dintotdeauna in topul preferintelor turistilor intrucat este o tara cu o clima foarte prietenoasa, iar cei care isi doresc sa evite aglomeratia specifica din capitala Madrid sau din faimosul Barcelona, oricand pot alege o vacanta in Valencia. Acesta este al treilea cel mai mare oras iberic si are un aer distinct, o atmosfera prietenoasa, dar propune si nenumarate activitati pentru toate preferintele si nevoile. Istoria bogata se intalneste in unele zone cu arhitectura moderna si impreuna alcatuiesc un mediu unic si foarte placut. De asemenea, Valencia este accesibil prin curse directe cu avionul din mai multe orase ale Romaniei, nu numai din Bucuresti, ci si din Iasi sau Cluj-Napoca, o calatorie fiind foarte comoda.

Gradinile Turia
Aceste gradini sunt cele mai mari din intreaga tara si poarta numele raului care traverseaza orasul. Pe langa faptul ca reprezinta o oaza de verdeata si liniste in inima Valenciei, gradinile Turia aduc si cateva activitati si atractii pentru turisti si localnici, de la terenuri de sport, fantani frumos sculptate, turnurile Serranos, un bioparc si nu numai.

Piata Ayuntamiento
Piata centrala a orasului are o forma triunghiulara si este flancata de cele mai importante cladiri ale Valenciei, printre care cladirea Primariei si a Postei, Institutul Cinematografic sau teatrul Rialto. De asemenea, piata este frumos decarata cu o multime de statuiete, fantani, turnuri cu flori si nu numai, iar aici sunt organizate nenumarate evenimentele culturale.

Catedrala Valencia
O vacanta in Valencia nu este completa daca nu se viziteaza catedrala orasului care reprezinta in acelasi timp si cel mai mare lacas de cult de aici, iar pentru construirea sa a fost nevoie de aproape 200 de ani. Asadar, aceasta catdrala se remarca nu numai prin istoria sa bogata si prin faptul ca infatiseaza mai multe stiluri arhitecturale, ci si prin dimensiunile sale impunatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu